Pozitivni učinki rednih aktivnih odmorov v Domu Nine Pokorn

Pozitivni učinki rednih aktivnih odmorov v Domu Nine Pokorn

  • 08.06.2023
  • Pozitivni rezultati izvedbe celovitega programa ZPO se kažejo tudi v Domu Nine Pokorn. Meseca decembra 2022 so prejeli zlati certifikat Zdravju prijazna organizacija.

Ohranjanje zdravega telesa in duha zaposlenih je izrednega pomena v njihovem zavodu DNPG. Z ukrepi, ki temeljijo na zmanjšanju psihosocialnih tveganjih pri delu in spodbujanju fizičnega in mentalnega zdravja dosegajo večjo motivacijo in produktivnost. Skozi vrsto dejavnosti spletajo posebne vezi, se nasmejijo in sprostijo, kar pripomore tudi k izboljšanju medosebnih odnosov v organizaciji.

V sklopu letnega programa promocije zdravja na delovnem mestu so v letošnjem letu izvedli že veliko število aktivnosti. Med njimi v domu vsak delovni dan poteka "10-minutni aktivni odmor" za zaposlene. Vaje zajemajo sklop razteznih vaj, ki so primerne za vse udeležence, brez dodatnih pripomočkov in predpriprave.

Z rednim izvajanjem aktivnih odmorov se lahko bistveno zmanjšajo dejavniki tveganja za fizične poškodbe, razbremenijo in krepijo mišice, posledično se zmanjšajo bolečine v sklepih in izboljšajo telesno in duševno počutje zaposlenih.

 

Projekt aktivnega gibanja in vadbe na delovnem mestu je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

 

Dom Nine Pokorn - aktivnosti ZPO